Om oss

HI Gjøvik Hovdetun

Vandrerhjemmet vårt ble etablert helt tilbake i 1946, da Gjøvik og Vest-Oppland Turistforening fikk ideen om å etablere et ungdomsherberge på Gjøvik. Det var likevel ikke før i 1949 det ble nedsatt et utvalg som hadde som mål å få bygget et permanent ungdomsherberge på Gjøvik. Det ble bestemt at ungdomsherberget skulle bygges ved Hovdetjernet, og det ble i tillegg bygget seks tennisbaner mellom herberget og tjernet.

Awesome Image

HOVDETUN HAR EKSISTERT I MER ENN 62 ÅR. DET ER VI STOLTE AV!


Ungdomsherberget var ferdig bygd i 1957, og fikk navnet Hovdetun. Da hadde det en kapasitet på 80 senger, fordelt på firesengsrom. I 1962 ble Hovdetun utvidet til å ha 112 senger, og de hadde et ønske om å utvide ytterligere.

Dette var kommunen positiv til, og i 1964 ble det bygget hytter ved siden av Hovdetun, og ytterligere fire hytter i 1970. Hovdetun har siden den gang gått gjennom flere oppussingsrunder, og har blitt til det flotte vandrerhjemmet det er i dag.

HI Gjøvik tilbyr gratis utlån av sportsutstyr gjennom utlåndsordningen til BUA. Les mer på bua.io

Mer enn bare overnatting

Har du behov for selskapslokale til dåp, konfirmasjon, minnestunder eller en sosial sammenkomst? På Gjøvik Vandrerhjem Hovdetun har vi lyse og trivelige selskapslokaler for både store og små arrangementer.

Lokaler

Vi har flere lokaler med god plass både inne og ute. Balkongen har flott utsikt over Fastland

Service

Vi tilbyr tjenester som dekking, servering, rydding og annet etter behov og ønske.

Catering

Vi kan servere enkle måltider fra vårt kjøkken, eller få mat levert fra Gjøvik Catering.

Awesome Image

Booking av lokale?

Du kan kontakte oss på post@hovdetun.no for booking og andre henvendelser.

Om oss

HIQ&S sertifisert Hostel

Vi er stolte av å kunngjøre at vårt hostel har blitt tildelt HI Quality & Sustainability (HI-Q&S) sertifikatet. Dette prestisjetunge sertifikatet anerkjenner vår forpliktelse til å opprettholde gode styringssystemer som omfatter økonomiske, sosiale og miljømessige hensyn. Det er vår ære å bli anerkjent for vår innsats for å skape en bærekraftig og kvalitetsrik opplevelse for våre gjester. Vi ser frem til å fortsette å levere tjenester av høy kvalitet som er i tråd med våre verdier og bærekraftsmål. Vår forpliktelse til bærekraft og kvalitet har blitt ytterligere bekreftet ved fornyelse av HI Quality & Sustainability (HI-Q&S) sertifikatet. Dette viser at vi kontinuerlig jobber for å opprettholde og forbedre våre styringssystemer for å sikre at våre gjester får den beste opplevelsen samtidig som vi tar vare på miljøet og samfunnet. Vi ser frem til å fortsette vår reise mot enda høyere standarder og mer bærekraftige praksiser.

Awesome Image